Tinktūru vēsture ir saistīta ar medicīnu – senatnē no garšaugiem, augļiem un saknēm gatavoja balzamus, dziedinošus uzlējumus. Vēlāk par neatņemamu mielastu sastāvdaļu kļuva ābolu tinktūra.
Ābolu uzlējums būs lieliski piemērots saaukstēšanās gadījumā. Dzeriet pa 1 ēdamkarotei katru vakaru, pa virsu izdzerot siltu tēju. Ar ābolu uzlējumu var labi ierīvēt arī sāpošās locītavas vai muguru klepus gadījumā. Bet, visādi citādi, uzlējumu var droši baudīt arī ikdienā, jo tas aizstās vislabāko brendiju!
Sastāvdaļas:
Āboli – 2 kilogrami
Ūdens – 1 litrs
Degvīns – 2 litri
Cukurs – ½ kg
Lai uzzinātu, kā pagatavot brīnišķīgo ābolu uzlējumu, ejiet uz nākamo lapu!
Tevi noteikti interesēs
- Kāpēc vīrietis vienmēr vēlas mīļāko sievas vietāby Rinalds Bergmanis
- Putns ielido mājā ne velti – kādi ir galvenie iemesli un ko tas vēlas pavēstīt saimniekiemby Rinalds Bergmanis
- “Viņa ir tāda pati, ļoti līdzīga man!”: dīva Olga Rajecka nosauc, viņasprāt, talantīgāko jauno latviešu dziedātāju (+ VIDEO)by Laura Andersone