Tinktūru vēsture ir saistīta ar medicīnu – senatnē no garšaugiem, augļiem un saknēm gatavoja balzamus, dziedinošus uzlējumus. Vēlāk par neatņemamu mielastu sastāvdaļu kļuva ābolu tinktūra.
Ābolu uzlējums būs lieliski piemērots saaukstēšanās gadījumā. Dzeriet pa 1 ēdamkarotei katru vakaru, pa virsu izdzerot siltu tēju. Ar ābolu uzlējumu var labi ierīvēt arī sāpošās locītavas vai muguru klepus gadījumā. Bet, visādi citādi, uzlējumu var droši baudīt arī ikdienā, jo tas aizstās vislabāko brendiju!
VIDEO:
Sastāvdaļas:
Āboli – 2 kilogrami
Ūdens – 1 litrs
Degvīns – 2 litri
Cukurs – ½ kg
Lai uzzinātu, kā pagatavot brīnišķīgo ābolu uzlējumu, ejiet uz nākamo lapu!
Tevi noteikti interesēs
- Kad gribas kaut ko vieglu, bet īpaši gardu, ņemu vistas fileju un jau pēc 10 minūtēm ceļu galdā svinīgu Jaungada uzkodu, kas garšo visiem
- Vīrs mani aizsūtīja uz laukiem rakt kartupeļus, lai “pilsētnieci iemācītu strādāt” – pastāstīšu ko es izdarīju un kā vēl iemanījos nopelnīt
- Ko nevajadzētu darīt 17. decembrī, pretējā gadījumā tiks traucēts jūsu iekšējais miers
- 16. decembrī sāksies kaut kas neredzēts kopš 1869. gada: sinoptiķi brīdina iedzīvotājus par to, kas sagaidāms
- Uzklāju svētku galdu, bet vīra radinieki sarauca sejas un es nedomājot vienkārši novācu visu ēdienu no galda
- Kāpēc turīgi ārzemnieki klīst pa Latvijas kapsētām, nevis muzejiem – kāds tam iemesls









